IMG_2050

O projektu..

NatuRIs je društveno-korisni projekt kojim pomažemo osvijestiti svoje korisnike i njihovu okolinu o važnosti i dostupnosti kozmetike koja dolazi iz prirode. Bez sintetičkih dodataka, bojila i konzervansa, prirodna kozmetika se u potpunosti stvara od prirodnih sastojaka iz okoliša. Proizvode izrađujemo kombinacijom ulja i maslaca biljnog podrijetla, mirisnih ekstrakata voća i bilja te hidrolatima, glinama i mineralima. Cilj projekta je pobuditi svijest o dobrobitima i važnosti prirodne kozmetike te blagodatima koje nam prirodna kozmetika pruža. Svojim primjerom nastojimo potaknuti javnost na korištenje i izradu vlastitih kozmetičkih proizvoda.

IMG_2081

Što radimo na projektu?

Održavamo edukativne radionice na javnim površinama u sklopu raznih događaja, zatim radionice u laboratorijima Odjela primarno namijenjene studentima te radionice u odgojno-obrazovnim ustanovama za učenike. Na radionicama polaznike educiramo o tipovima kože i njezinim potrebama za pravilnu njegu. Učimo polaznike o sirovinama koje koristimo, a zatim ih svojim primjerom vodimo u izradi vlastitih kozmetičkih proizvoda. Osim toga, izrađujemo proizvode i kad smo sami, educiramo se o sirovinama, sudjelujemo na raznim događajima, družimo i stvaramo nova prijateljstva!

IMG_3684

Tko se sve može pridružiti projektu?

Projekt primarno vode studenti Odjela za biotehnologiju, no projektu se mogu pridružiti svi voljni druženja i stvaranja prijateljstva uz izradu prirodne kozmetike. Naša se volonterska skupina sastoji sve od studenata preddiplomskih do postdiplomskih studija te od biotehnologije, preko medicine do matematike. Javi nam se i ti!

IMG_3894

Gdje smo sve sudjelovali..

Osim radionica u laboratorijima Odjela, proteklih godina smo sudjelovali na međunarodnom natjecanju STEM Games, na Festivalu Znanosti i Otvorenom danu Odjela za biotehnologiju. Održali smo radionice u sklopu Znanstvenog dijela SDF-a na riječkom Korzu, ali i u našim laboratorijima. Bili smo na Baltazaru na Gradini uz Putujuće znanstvenike i izrađivali proizvode s djecom, a gostujući na Ljetnoj školi SOBRi smo brucošima pružili laboratorijska iskustva izrade prirodne kozmetike. Vodili smo nekolicinu radionica na Bilingvalnom znanstvenom kampu za djecu te nekolicinu radionica u školama.

Voditelji

Marta Pongrac, voditeljica projekta NatuRis

Marta Pongrac

marta.pongrac@student.uniri.hr

Kristina Manzoni

Kristina Manzoni

kristina.manzoni@student.uniri.hr

USBRI

Adresa: Radmile Matejčić 2, 51000 Rijeka
E-mail: usbri@uniri.hr
Telefon: 051/584-590

OIB: 40502807306
Žiro račun: HR68 2340 0091 1106 7238 2 (PBZ)
Registarski broj RH: 08004035
Matični broj: 4242459
RNO broj: 0279145
Registarski broj Sveučilišta u Rijeci: 035-2014

Predsjednica, Perina Šiljeg
psiljeg@student.uniri.hr
098/184 8677

Odjel za biotehnologiju
Sveučilište u Rijeci
Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci