WordCamp Croatia

U rujnu, (5.-6.) u Hrvatskoj  je prvi put održana najvažnija konferencija za WordPress platformu. WordCamp Croatia održan je po licenci WordPress Foundationa, organizaciji koja se brine o tom najpopularnijem CMS rješenju na svijetu kojeg koristi gotovo četvrtina svih svjetskih internet stranica.

Iako je konferencija službeno održana u subotu 5. rujna, dan ranije su se na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci održale tri radionice koje je organizirala hrvatska WordPress zajednica. Konferencijski dan u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku posjetilo je više od 160 sudionika iz Hrvatske i inozemstva dok je prijenos uživo putem interneta pratilo više od 900 ljudi.  U nedjelju 6. rujna održan je Contributor day gdje se okupilo 30-ak zainteresiranih sudionika konferencije kako bi naučili nešto više o načinima sudjelovanja u razvoju WordPressa.

Zadaci volontera u održavanju WordCamp konferencije bili su pomoć oko pripreme prostora održavanja konferencije u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, registracija  i usmjeravanje sudionika te pomoć predavačima. Svim volonterima bila je osigurana besplatna karta za konferenciju te su u slobodnom vremenu mogli prisustvovati kako predavanjima tako i afterpartyju koji se održao u River pubu.

Zajednički zaključak sudionika, predavača i organizatora je to da je sve prošlo u izvrsnom ozračju, a s iščekivanjem očekuju novo izdanje WorCampa Croatia.

Organizatori su najavili WordCamp Croatia i za sljedeću godinu koji će se održati u nekom drugom gradu.

 

Matea Rob

Facebook Comments