2016. – KREMENKO – Karnevalska grupa Kampus okupila je najveću grupu u povijesti Riječkog karnevala! Više od 500 maskiranih studenata se prošetalo Korzom pod maskama crtića The Flintstones: Fred, Vilma, Barney i Betty. Grupu su obogatili studenti iz inozemstva koji su preko ERASMUS programa došli iz zemalja od Španjolske do Rusije. Osim što su samostalno izradili veći dio maski, studenti su uredili kamion, alegorijska kola i manju imitaciju Fredovog automobila.

Galerija fotografija.

20160207_130802

2015. – HAVAJCI – Studenti Odjela za biotehnologiju okupljeni u USBRi ove godine su krenuli korak dalje i organizirali karnevalsku grupu Kampus i zajedničkim snagama donijeli na Korzo toplo i sunčano vrijeme u hladne zimske dane. Ukupno 170 Havajaca sa svih fakulteta riječkog sveučilišta i njihovih prijatelja iz Istre i Slavonije te Italije, Slovenije i Poljske prošetalo je gradom 15. veljače kao 10. od ukupuno 113 grupa na 32. međunarodnoj karnevalskoj povorci.
Imali smo i alegorijska kola! Prošle godine je ukrašavan auto, a ove godine smo prešli na manji kamion i konstruirali vulkan na kotačima. Iako je karneval ove godine bio nešto ranije i u vrijeme ispitnih rokova, ugodno smo iznenađeni veličinom grupe.

Više o vulkanskoj mašineriji i veselim Havajcima pogledajte u galeriji!

IMAG0554Ivan Labik, voditelj grupe

2014. – DEXTER I DEE DEE – Kao 14. od 117 grupa na 31. međunarodnoj karnevalskoj povorci 02. ožujka oko 90 naših studenata i njihovih prijatelja s drugih fakulteta s ponosom je prošetalo Korzom noseći masku likova iz istoimenog crtića Dexter i Dee Dee. Bili smo jedna multiznanstvena grupa laboratorija Dextera i Dee Dee, a u našem laboratoriju na 4 kotača pripremalo se sve i svašta. Pripremali su se razni izumi, a znatiželjne Dee Dee uvijek su bile tu negdje oko Dextera pokušavajući pokvariti njegov izum. Samu organizaciju naše karnevalske grupe odlično je odradilo desetak studenata 3. godine preddiplomskog studija koji su osmislili i uredili alegorijsko kolo i pripremili koreografiju, a najveće zasluge pripisujemo kolegi Ivanu Labiku bez kojeg ništa ne bi bilo moguće.

Dexterov laboratorij svima je otkrio formulu za dobro rapoloženje, a nakon povorke druženje se nastavilo dugo u noć. Organizator Labik bio je zadovoljan jer je sve proteklo u najboljem redu te je rekao kako početkom nove akademske godine krećemo s pripremama za drugu i još bolju masku koju ćemo predstaviti na idućem karnevalu. A da nam je bilo dobro možete provjeriti u galeriji!

slide show 1.2 Rijecki karneval 2014

Ira Ćoso, autorica osvrta