Voditelj projekta: Marko Babić, marko.babic2@uniri.hr

Projekt Putujući znanstvenici djeluju s ciljem da pozitivno utječemo na djecu tako da im približimo ljepote znanosti i svijeta oko nas.

Većina škola ne održava mnogopraktične nastave iz prirodnih znanosti te se djecu današnjim pristupom otuđuje od tih predmeta prikazujući im samo apstraktne pojmove bez mogućnosti da „okuse“ znanost sa vlastitim osjetilima. Ta spoznaja nas je navela da im taj dio znanosti približimo. Želja nam je da dobro isplaniranim i upornim radom postignemo veću znanstvenu pismenost, veći ineteres djece za prirodne znanosti i naravno da sa svima podjelimo naše viđenje predivnog svijeta kojim smo okruženi tako da do škola dovodimo praktične vježbe i prezentacije iz područja kemije, fizike i biologije. Detaljno razrađeni pokusi na znanstvenoj i pedagoškoj razini se približavaju učenicima te se kroz njih uči misliti o problemima, zaključivati i opažati te se kroz neko interesantno pitanje ili vizualno dotjeran pokus objašnjavaju razni koncepti u znanosti.

Potporu projekta smo dobili od Sveučilišta u Rijeci, Odjela za biotehnologiju, Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke itd. Medijski projekt pokrivaju Radio Sova, Novi list i kanalRi.

Pogledajte galeriju dosadašnjih posjeta osnovnih i srednjih škola.

Marko Babić, voditelj projekta “Putujući znanstvenici”