slide show 1.12 Primatijada 2014 tim Ž nogometa

Zajedno s kolegama s Odjela za fiziku, informatiku i matematiku sudjelujemo na susretu studenata prirodoslovno matematičkih fakulteta hrvatskih gradova (Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakulteta u Splitu, Odjeli Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Odjeli Sveučilišta u Rijeci). Na Primatijadi sudjeluje 400-tinjak studenata, a Sveučilište u Rijeci je predstavlja 80-tak sudionika.

Primarni cilj Primatijade je okupljanje studenata iz različitih gradova na jednom mjestu kako bi se upoznali, družili, izmjenjivali ideje te promicali sport i znanost. Natjecanja su se odvijala u znanstvenom i sportskom dijelu. Zbog borbenosti ekipa i napetosti utakmica većini su upravo događanja u dvorani bila najzanimljivija. Muške i ženske ekipe okušale su se u nekoliko sportova – odbojka, košarka, rukomet, futsal i šah.  U znanstvenom dijelu se održavaju predavanja, radionice, debate i kvizovi znanja.

Možemo reći da svatko na Primatijadi nalazi barem jedan dio koji ga je zanimao, od predavanja, sportskih ubuđenja, sunčanja i kupanja ili pak izlazaka, druženja i upoznavanja novih prijatelja. Svi se vraćaju prepuni pozitivnih dojmova nakon četverodnevne manifestacije.

Fotografije možete pogledati u galeriji.

Ira Ćoso, koautorica osvrta
Ivan Labik i Marina Ožbolt, koordinatori Primatijade