ribroo

Voditelj mentorstva: Maja Krištafor, mkristafor@student.uniri.hr

Cilj projekta je da studenti viših godina budu podrška i pomoć brucošima u što lakšem prilagođavanju novom, studentskom načinu života.

Kao jednu od bitnijih stavki doživljavamo brigu o novim generacijama mladih kolega te djelujemo u obliku mentorstva, izradili smo Vodič za “brucoše”  i aktivno se priključili “Kampu za brucoše” (projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci).

Svakom brucošu se dodjeljuje student mentor kako bi mu se olakšalo snalaženje u akademskoj zajednici te kako bi dobio sve potrebne informacije i savjete za pravi početak. Budući da dosta naših studenata nije iz Rijeke jasno je kako je svaki savjet starijih kolega dobro došao. Od toga što je za koji predmet potrebno učiti i iz kojih materijala pa sve do informacija o gradskom prijevozu, gdje fino i jeftino jesti i slično.

Ono što student-mentor dobiva je mogućnost pomaganja drugima, priliku da upozna nove ljude, mogućnost poboljšavanja komunikacijskih vještina, stjecanje osjećaja odgovornosti za druge ljude i potencijalne nove prijatelje.

U akademskoj godini 2015./’16. projekt je financiran u sklopu UNAPRORi projekta Sveučilišta u Rijeci te su mentorima dodijeljene simbolične novčane naknade za uloženi trud.